wolff residence

view project images

LEA Architects designed the renovation and addition to this mid-century Paradise Valley home originally designed by William F. Cody, AIA. Walls separating the kitchen, dining, and living space were removed to create and more open plan better suited to the modern day requirements of the owner. The original carport was enclosed with venting windows, and glass hydraulic garage doors, similar to those utilized for aircraft hangers. An expansion to the master suite was realized to provide a more expansive master bathroom with unobstructed views of the surrounding Camelback Mountain. The original 10 x 10 tube steel column structural grid is respected, and became an organizing factor for the design. Hot rolled plate steel is utilized in conjunction with existing and new walnut paneling and cabinetry to further refine the interior and offer a warm contrast the expansive glazing along the perimeter of the house which opens onto the golf course and the new zero edge pool and landscaping.

back to featured - residential

back to all featured projects